Château Picampeau, Lussac-Saint-Emilion
Naam | Château Picampeau, Lussac-Saint-Emilion |
---|---|
Artikelnummer | 2216 |
Type | rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Producent | Château Picampeau |
Druivenras(sen) | 65% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc |
Optimaal op dronk | 2 - 10 jaar |
Serveertemperatuur | 16 - 18° C |
Verpakkingseenheid | 12 |
Wijnstijl | Rood droog – vol, elegant |
Proefnotitie | Enigszins bescheiden aroma die in tegenstelling tot de levendige rode fruitaroma’s in de smaak een opvallend contrast vormt. Het frisse maar wel vlezige fruit in de smaak zal zeer goed tot zijn recht komen bij een kaasplateau met rijpe, romige kaassoorten of bij fijn rood vlees. |
Wijn en gerecht | Rijpe, romige kaassoorten (camembert, brie, chaume), fijn rood vlees. |